• Inici Seu Electrònica
 • Ajuda
Reloj Data i hora oficial:
18/09/2021 22:17:14

Guia de Navegació Bàsica

Com iniciar un tràmit?

A través de la Seu Electrònica podeu iniciar un tràmit de manera electrónica o descarregar-vos el corresponent formulari en PDF per a omplir-lo, imprimir-lo i presentar-lo de forma presencial en un registre físic.

Vull iniciar el meu tràmit de manera electrònica

Per a iniciar un tràmit de manera electrònica a través de la Seu el primer que necessitareu és un certificat electrònic.

 • No tinc certificat electrònic
  Si no teniu un certificat electrònic, visiteu la pàgina d’ajuda sobre signatura i certificat electrònics per saber com obtenir un i conéixer la relació de certificats admesos per l’ADIF
 • Tinc certificat electrònic
  Si ja disposeu d’un certificat electrònic inicieu el vostre tràmit des de la pàgina principal de la Seu Electrònica accedint a Inici nou tràmit. Accediu al tràmit desitjat. Si és el primer cop que accediu a una aplicació de la Seu Electrònica de l’ADIF des del vostre ordinador, es descarregarà i instal·larà automàticament un Applet de Java per a poder realitzar tots els procesos d’identificació i signatura. Quan hageu completat aquest pas, seguiu les instruccions de l’aplicació per a formalitzar la vostra sol·licitud. En finalizar el procés, obtindreu un document en format PDF.

Com consultar els meus tràmits en Seu Electrònica?

Teniu la possibilitat de consultar els tràmits iniciats.

 • Vull consultar els meus tràmits iniciats
  Per a consultar els vostres tràmits, accediu a Consulta dels vostres tràmits en Seu Electrònica des de la pàgina d’inici de la Seu Electrònica. Abans d’accedir a l’aplicació, se us requerirà disposar d’un certificat electrònic (si teniu dubtes sobre l’ús del certificat electrònic, consulteu l’ajuda sobre signatura i certificat electrònics). Un cop validat el certificat, accedireu a una pantalla en la qual es mostraran tots els vostres tràmits iniciats fins el moment en la Seu Electrònica de l’ADIF. A més, des d’aquí podreu tenir accés de nou al document en PDF original.
 • Qui pot realitzar la consulta dels seus tràmits?
  La consulta dels vostres tràmits és una gestió de caràcter nominal, és a dir, només la pot realitzar el mateix ciutadà que inicià el tràmit autenticant-se amb el corresponent certificat electrònic o, en el seu cas, el seu representant (si fou aquest qui inicià el tràmit).