• Inici Seu Electrònica
  • Ajuda
Reloj Data i hora oficial:
24/07/2021 03:28:28

Què es la signatura electrònica?

DNI electrònic: DNIe

Amb la Llei 59/2003, de 19 de desembre, de signatura electrònica, el DNI electrònic es converteix en una realitat i amb ell s’intenten aconseguir diversos avantatges:

El fet de tenir una clau privada coneguda només pel seu propietari fa possible:

  • Crear un document que certifiqui la identitat del ciutadà no sols en el món físic, sinó també davant transaccions telemàtiques, permetent signar tot tipus de documents electrònics. Utilitzant un dispositiu segur de creació de signatura, la signatura electrònica tindrà efectes equivalents als d’una signatura manuscrita.
  • Expedir el DNI electrònic en un sol acte administratiu, reduint així el temps empleat per a la seva obtenció.
  • Interoperabilitat amb els projectes europeus d’identificació digital.
  • Fomentar la confiança en les transaccions electròniques.
  • Acceptació per part de totes les Administracions Públiques i Entitats de Dret Públic vinculades o depenents de les mateixes de l’ús del DNI electrònic. (Ex. per a fer la declaració de la renda, demanar un certificat d'empadronament, donar d'alta en el registre de naixements o reclamar el dret a la pensió).

El Document Nacional d’Identitat electrònic té un aspecte similar al d’una targeta de crèdit, i el que donarà la capacitat d’identificar al ciutadà, així com oferir-li la possibilitat de signar documents electrònics, serà el que s'ha denominat Certificat d'Identitat Pública. Aquest certificat anirà incorporat en el DNI, i a més d’identificar al ciutadà (autenticació), garantirà que la informació no hagi estat alterada (integritat) i que el ciutadà ha realitzat la transacció (no repudi).