• Inici Seu Electrònica
  • Ajuda
Reloj Data i hora oficial:
24/07/2021 02:15:47

Què es la Seu Electrònica?

Conceptes bàsics

La Seu Electrònica és una oficina virtual que l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries posa en funcionament en Internet per atendre el dret dels ciutadans d’interactuar amb l’Administració per mitjans electrònics, tal com estableix la Llei 11/2007.

Fonaments de la Seu Electrònica

Les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (TIC) estan revolucionant la forma en què les persones i les empreses es comuniquen entre si. En aquest contexte, les Administracions Públiques, compromeses amb el seu temps i el principi d’eficàcia que enuncia l’article 103 de la Constitució Espanyola, estan adaptant-se paulatinament a aquests canvis per poder oferir als ciutadans els avantatges i possibilitats d’aquesta nova forma de comunicació.

 

Avantatges d’usar la Seu Electrònica

Les TIC possibiliten un apropament entre l’Administració i els ciutadans, de forma que, des de casa o des del lloc de treball, poden realitzar el mateix tràmit que abans havien de fer de forma presencial, estalviant desplaçaments i temps d'espera. A més, la Seu Electrònica permet utilitzar les aplicacions disponibles els 365 dies de l’any les 24 hores del dia (no obstant això, cal tenir en compte que la recepció en dies inhàbils s’entén efectuada el primer dia hàbil següent. Consulteu el calendari de dies inhàbils).

 

Seguritat de la Seu Electrònica

Des de la vostra arribada a la Seu Electrònica d’ADIF (https://sede.adif.gob.es/) esteu navegant en una connexió segura (tota la informació entre vosaltres i la Seu viatja 'encriptada o xifrada'). A més, l’accés mitjançant certificats electrònics garantitza la identitat de la persona i protegeix el trànsit de dades.

 

Podeu consultar l’apartat sobre Seguretat de la signatura electrónica